Sposób przygotowania

Oddziel żółtka od białek,z białek ubij pianę.Cztery żółtka,cukier i masło ubij na krem.Dodawaj mąkę,migdały i pianę.Ciasto wylej na blachę i piecz 10 minut ww temperaturze 220*C do przyrumienienia.Pozostałe żółtka i cukier utrzyj w misce wstawionej do garnka z gorącą wodą.Pół gęsty krem wyjmij i aż do schłodzenia ciągle mieszaj.Do sera ricotty dodaj cukier waniliowy,następnie żółtka,amaretto.wszystko to ubij na na gładki krem.Dodaj ubitą śmietanę,posiekaną czekoladę i kandyzowane owoce.miseczki wyłóż ciastem biszkoptowym,napełnij kremem,poprzykrywaj kółeczkami biszkoptów i wstaw do zamrażalnika na minimalnie 5 godzin przy tem.-18*C.Gotowy zmrożony deser wyłóż,ozdób bitą śmietaną i ulubionymi świeżymi owocami.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    wspaniały
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    rewelacja
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    palce lizać!:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Super tort !
  • 2
    original
    Opublikowano

    junox

    pyszny
  • 1
    original
    Opublikowano

    edi

    ohhh... jak ja uwielbiam torty:P
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    ela16

    paluszki lizać
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Super :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !