Sposób przygotowania

Galaretkę rozpuścić w 300 ml wrzącej wody, ostudzić, wlać połowę na dno naczynia i dodać do niej po 2 łyżki malin, zostawić do stężenia. Śmietanę ubić z cukrem pudrem i do połowy dodać tężejącą galaretkę, zostawić 2 łyżki do dekoracji i połowę śmietany, do masy dodać po 2 łyżki malin, wymieszać i wyłożyć na galaretkę z owocami. Wokół rantu pucharka ułożyć maliny, na środku nich wyłożyć resztę bitej śmietany, obsypać pozostałymi malinami, oraz polać pozostałą galaretką.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Janek1

    Ale tu dzisiaj deserowo!
  • 3
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Chyba w kaloryczność wdarła się pomyłka. Przy śmietanie 30 % to prawdziwa bomba kaloryczna. Ale uwielbiam desery z taką śmietaną. Ten wart jest grzechu łakomstwa.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    Będziemy liczyć kalorie zimą jak nie będzie owoców sezonowych;)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Pola2

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    pysznosci

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !