Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Filet curry w migdałach

5.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka
2 szt
jajko
1 szt
mąka
kilka łyżek
Bułka tarta klasyczna Prymat
kilka łyżek
masło
kilka łyżek
olej
kilka łyżek
płatki migdałowe
kilka łyżek
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
Przyprawa curry orientalna Prymat
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Filet curry w migdałach

Filety myjemy- oczyszczamy i osuszamy.
Kroimy wzdłuż na kotlety- rozbijamy cienko.
Każdy z nich opruszamy solą, pieprzem i nacieramy curry.
Moczymy mięso kolejno w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej wymieszanej z płatkami migdałowymi.
Smażymy na oleju wymieszanym z kilkoma łyżkami masła na złoty kolor z obu stron.
Wykładamy na ręczniki kuchenne.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 26.09.2013 12:40
przepysznie wygląda i faktycznie, aż się prosi aby go zjeść z wielkim smakiem :)
ankaryba 31.03.2013 23:38
smaczny :-)
pacpaw 07.08.2012 23:04
aż się prosi aby go zjeść
bernadetta2 08.03.2012 13:06
super
zdzislawa2 21.10.2011 11:00
super
Angelika10 09.08.2011 23:55
Super
traktorek 06.08.2011 15:50
świetne
owca441 20.07.2011 22:55
pycha
owca441 20.07.2011 22:55
pycha
Gosia32
Gosia32 17.07.2011 08:45
oryginalne;]
Krystyna32 13.07.2011 08:36
pyszne
Nina7 12.07.2011 17:05
Musi smakować wyśmienicie:)
ronald88 12.07.2011 14:27
super
suzana 12.07.2011 10:52
pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak