Sposób przygotowania

Filety oczyścić i osuszyć,skropić sokiem z cytryny,natrzeć solą,pieprzem i kolendrą,zostawić w lodówce na 3-4godz.
W misce wymieszać mąkę z jajkiem i taką ilością wody gazowanej aby powstało ciasto troszkę gęstsze od naleśnikowego,do ciasta dodać sól,pieprz,sodę i posiekany koperek. W cieście maczać zamarynowane filety następnie dokładnie obtoczyć w bułce tartej .
Rybę smażymy w dość głębokim tłuszczu na złoty kolor .

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    Chętnie się wproszę na taki obiad:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    apetyczny obiadek
  • 0
    imgp7894
    Opublikowano

    evita0007

    ale pyszności :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !