Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Wieprzowina w warzywach

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

por
cebula
seler naciowy
3 łodygi
papryka czerwona
2 strąki
fasolka szparagowa
30 dag
marchewki
2 szt.
orzechy pistacjowe
5 dag
oliwa
2 łyżki
sos sojowy
2 łyżki
cząber
1 łyżeczka
pieprz
Sklep Prymat
sól
Sklep Prymat
wieprzowina
30 (łopatka)

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowina w warzywach

Fasolkę przekroić na pół i gotować 10-12 minut. mięso i paprykę pokroić w paski, białą część pora, cebulę i seler naciowy na plasterki, marchewkę na słupki. Na rozgrzanej oliwie podsmażyć mięso, dodać pokrojone warzywa, smażyć 5 min. Dodać fasolkę, orzeszki, doprawić sosem sojowym, cząbrem, pieprzem i solą. Wlać pół szklanki wrzątku i dusić na małym ogniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak