Liście porów, dokładnie wypłukać pod bieżącą wodą, osączyć, pokrajać w 2 cm kawałki. Imbir pokrajać w paseczki. 3 łyżki oleju rozgrzać na patelni, dodać świeży imbir (imbir w proszku dodać z mięsem) i sól, mieszając smażyć 10 sek na dużym ogniu. Włożyć mięso (i imbir w proszku), mieszając smażyć je minutę. Wyjąć łyżką cedzakową, odstawić. Wlać na patelnię pozostały olej, rozgrzać, dodać pory i czosnek, mieszając smażyć 1 1/2 min, wybrać łyżką cedzakową. Włożyć smalec, stopię, wlać sos sojowy i rosół, dodać cukier, mieszając doprowadzić do zagotowania, włożyć mięso, zamieszać, dodać pory, wymieszać przez podrzucanie. Przełożyć na gorący talerz, posmarować musztardą. Podawać natychmiast. SMACZNEGO!