Sposób przygotowania

Porzeczki oczyść i zmiksuj na gładką masę z dodatkiem 1 szklanki cukru. Grejpfruta obierz ze skóry. Z każdej cząstki zdejmij błony. Ananasa pokrój na kawałki. Zmiksuj razem z grejpfrutem i 1/2 szklanki cukru na gładko.
Mandarynki i pomarańcze obierz i oczyść tak jak grejpfruta. Zmiksuj z pozostałym cukrem. Każdą masę wlej do osobnego pojemnika i zamrażaj ok. 3 godziny. W trakcie wyjmij kilkakrotnie i owoce, miksuj ponownie. Gdy masa będzie gładka i dobrze zmrożona, wlewaj warstwami do wysokich pojemników i jeszcze raz zmroź.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    iza15

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Adam12

    polecam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !