Nowe przepisy na pyszne sałatki

Sposób przygotowania

Najpierw ubić białka ze szczyptą soli. Potem dodać cukier mąki obie , proszek, i wodę , wymieszać , wcześniej sobie uszykować okrągłą formę wysmarowaną masłem i bułką tartą i piec biszkopt przez 35 minut w 180 st. W między czasie zrobić galaretkę tak jak jest w opisie i odczekać aż przestygnie. Truskawki umyć i pokroić na pół. Na zimny już biszkopt układać truskawki tak aby odstawały końce , będą póżniej bardzo ostre , dlatego w nazwie jest jeżyk. Na truskawki polewamy zimną galaretkę tylko nie całą i gotowe ciasto włożyć do lodówki aby galaretka stężała.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Margo1

    Nazwałam jeżyk , ponieważ po wyjęciu ciasta z lodówki kują bardzo truskawki są w taki sposób poukładane aby specjalnie kuły.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Sylwia88

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    wow pieknie
  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pysznosc
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    śliczne ciasto
  • 1
    original
    Opublikowano

    aisza1

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    aisza1

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Milena87

    rewelacja:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Milena87

    rewelacja:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !