Sposób przygotowania

Ogórki myjemy,z jednego odcinamy kawałek i odkładamy do dekoracji.Resztę ogórków ściekamy na tarce o grubych otworach,przekładamy na sitko i lekko solimy.Odstawiamy na kilka minut,by ogórki puściły sok.Koperek płuczemy i siekamy.Pomidora myjemy,kroimy w kostkę.Starte ogórki odciskamy.Maślankę roztrzepujemy widelcem.Mieszamy z jogurtem i ogórkami.Dodajemy kiełki i posiekany koper.Doprawiamy solą,pieprzem i czosnkiem.Zupę mocno schładzamy,mieszamy z kosteczkami pomidora.Dekorujemy koprem i w spiralkę pokrojonym ogórkiem.Smacznego!

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Iwona45

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !