Przepis i sposób przygotowania na: biszkopt z kremem jogurtowym
tą cześć można robić mikserem: Białka ucieramy na sztywną piane, dodajemy po trochu cukier, żółtka (dodajemy do nich wcześniej ocet). Teraz już łyżka mieszamy delikatnie masę jajeczna z mąką i proszkiem do pieczenia od naszej delikatności zależy puszystość biszkoptu. Pieczemy około 45 min/180 stopniach.
Po wystudzeniu przekrawamy na pół dolną warstwę nasączamy herbatą połączoną z alkoholem.
Nakładamy następnie na niego wcześniej przyrządzony krem wg przepisu na opakowaniu ( może mało ambitny ten krem ale pyszny- nigdy nie lubiłam robić kremów sama :)) przykrywamy drugą połówka biszkoptu i do lodówki.
Galaretkę robimy z ¾ ilości wody co na opakowaniu, czekamy jak prawie zastygnie i taką ja to nazywam “glutowatą” :) wykładamy na wierzch ciasta.
Gotowe! Smacznego!