Sposób przygotowania

Truskawki odszypułkować, umyć pod bieżącą wodą i przełożyć do garnka, podlać niewielką ilością wody. Po rozgotowaniu się truskawek dodać do nich cukier i cukier żelujący, dokładnie wymieszać. Truskawki gotować, aż cukier się rozpuści. Tak przygotowany, gorący dżem nakładać do słoików i od razu zakręcać. Słoiki ustawić na około pół godziny do góry dnem. Później odwrócić. Dżemy ustawiać w ciemnym i chłodnym miejscu.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    na pewno zrobimy u nas w domu :D
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Fajny przepis - chomikuję do siebie :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    linka1312

    fajny i latwy
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Dobrze miec taki dzemik w spizarce :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kasiaw

    ja też taki robię
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    uwielbiam do naleśników
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    bardzo lubię na śniadanie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Betka

    to jest mój ulubiony dzem ;D

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !