Sposób przygotowania

Filet z kurczaka mielimy przez maszynkę . Następnie przyprawiamy mięso sól + pieprz lub wegeta. W między czasie szykujemy farsz z pieczarek.Pokrojone pieczarki w pół księżyce lekko dusimy na patelni.Szykujemy sobie 3 miseczki do jednej wsypujemy mąkę ,do drugiej bułkę tartą ,a w trzeciej roztrzepujemy jajka. Z mięsa tworzymy placki w środek wkładamy pasek masła oraz łyżkę pieczarek.Delikatnie zaklejamy placek na kształt kotleta mielonego tzw kulke. Zawinięte już kotlety raz obtaczamy mąką ,a później moczymy w jajku ,a następnie obtaczamy w bułce tartej. Czynność tą powtarzamy 3 razy (jajo ,a następnie bułka tarta) . Następnie w średnim garnku ( garnek musi być taki żeby devolay mógł pływać) rozgrzewamy olej. Na gotowy już olej wrzucamy kotlety i smażymy do złocistego koloru na wolnym ogniu.

Smacznego :)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Brigitte

    pyśne ;) uwielbiam je!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Brigitte

    pyśne ;) uwielbiam je!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Brigitte

    pyśne ;) uwielbiam je!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !