Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zupa szczawiowa

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szczaw konserwowy
1 słoik
bulion warzywny
4 szklanki
kiełbasa
kilka plastrów
śmietana gęsta
3 łyżki
jajko ugotowane na twardo
4 sztuki
sól
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa szczawiowa

Bulion zagotować dodając pokrojoną kiełbasę. Do wrzącego bulionu dodawać stopniowo szczaw. Sprawdzamy czy zupa nie jest za słona. Jeśli jest dodajemy śmietanę wymieszaną z mąką. Podajemy z pokrojonymi w ćwiartki jajami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bernadetta2 09.05.2012 16:54
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak