Sposób przygotowania

Wszystkie warzywa dokładnie umyć.
Cukinię pokroić w plastry (grubsze).
Pieczarki pokroić w drobną kostkę.
Pomidory pokroić na większe cząstki (najlepiej średniej grubości półksiężyce).
Paprykę pokroić w około 3 centymetrowe paski (długość).
Tosty pszenne pokroić w jak najmniejszą kosteczkę i delikatnie podsmażyć na rozgrzanym oleju na wolnym ogniu (łyżka oleju).
Podsmażonymi kawałkami tostów posypać posiekane warzywa.
Wszystkie warzywa finezyjnie porozkładać na talerzu, bądź delikatnie wymieszać.

SOSY:
1) Ugotowane jajko przeciąć na pół i oddzielić żółtko od białka. Następnie żółtko rozetrzeć z łyżką oleju. Dodać 4 łyżki majonezu, keczup oraz bardzo drobno posiekane białko. Całość dokładnie wymieszać.

2) 4 łyżki majonezu dokładnie wymieszać z musztardą i ziołami

Sosy należy podawać w osobnych salaterkach jako dodatek do sałatki (do wyboru)

Smacznego ;)

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    olivka

    cukinia to moje ulubione warzywo:-) Pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !