Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z cukinią, papryką i pieczarkami z dwoma sosami
Cukinię pokroić w plastry (grubsze).
Pieczarki pokroić w drobną kostkę.
Pomidory pokroić na większe cząstki (najlepiej średniej grubości półksiężyce).
Paprykę pokroić w około 3 centymetrowe paski (długość).
Tosty pszenne pokroić w jak najmniejszą kosteczkę i delikatnie podsmażyć na rozgrzanym oleju na wolnym ogniu (łyżka oleju).
Podsmażonymi kawałkami tostów posypać posiekane warzywa.
Wszystkie warzywa finezyjnie porozkładać na talerzu, bądź delikatnie wymieszać.
SOSY:
1) Ugotowane jajko przeciąć na pół i oddzielić żółtko od białka. Następnie żółtko rozetrzeć z łyżką oleju. Dodać 4 łyżki majonezu, keczup oraz bardzo drobno posiekane białko. Całość dokładnie wymieszać.
2) 4 łyżki majonezu dokładnie wymieszać z musztardą i ziołami
Sosy należy podawać w osobnych salaterkach jako dodatek do sałatki (do wyboru)
Smacznego ;)