Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka bolońska
2. Warzywa oczyścić. Cebulę i paprykę pokroić w kosteczkę. Marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach lub posiekać w blenderze. Pieczarki pokroić na kawałki.
3. Warzywa poddusić na oliwie, dodać mięso i smażyć przez 10 minut.
4. Do tego wlewamy 300 ml wody i wsypujemy Fix. Zagotować. Doprawić solą i pieprzem.
5. W naczyniu żaroodpornym do zapiekania układamy warstwami: makaron, sos mięsny, ser.
6. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika, należy zapiekać około 15 minut pod przykryciem.
Składniki można oczywiście zwiększać wg swojego gustu, w oryginalnym przepisie który znalazłam było podane mniej sera. Myślę, że każda pani domu będzie wiedziała ile czego dać \"na oko\". Zapiekanka wychodzi na prawdę rewelacyjna, polecam!