Sposób przygotowania

Dzem: rozpuścić cukier w wodzie, pomarańcze i cytryny sparzyć i zetrzeć trochę skórki, cząsteczki porańczy obrane z białych błonek, cytrynę obraną ze skórki przekrojoną na 4 części dodać do gotującej się wody z cukrem, poczekać aż owoce się rozgotują. Wyciśnąć resztki soku z cytryny i wycięgnąć białe błonki. Dodać mięte( jeżeli mamy gałązki to dodajemy w całości do dzemu, a jeśli suszoną to na końcu do napoju) podgotować chwilę.
Brzoskwinie (mogą być małe polskie brzoskwinie) obrac ze skórki. Dodać pod konec gotowania i poczekać aż nieco zmiękną.
wyciągamy mięte. sok z gotowninia dolewamy i sam miąższ nieco podsmażamy.
Roztapiamy czekoladę (aby była bardziej płynna możemy dodać trochę mleka) .
Macę posmarować dzemem, pokropić czekoladą. Odlany sok możemy jeszcze przysłodzić.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Fiffi

    fajna przegryzka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !