Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Polewa z gorzkiej czekolady

5.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Żelatyna wieprzowa Prymat
2 łyżeczki
Sklep Prymat
śmietana 30%
1/2 szklanki
czekolada gorzk
1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Polewa z gorzkiej czekolady

Żelatynę należy zalać 3-4 łyżkami zimnej wody a gdy napęcznieje podgrzać i mieszać aż do całkowitego rozpuszczenia. Śmietankę gotujemy, następnie zdjąć z ognia. Wsypać połamaną na kostki czekoladę i mieszać aż czekolada się rozpuści i całość nabierze gęstej, kremowej konsystencji. Mieszając dolać ciepłą żelatynę, wymieszać dokładnie, odstawić do przestudzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak