Przepis i sposób przygotowania na: Budyń waniliowy domowy wg Buni :
Przelać do 3 czarek .Zostawić by lekko przestygł. Posypać cukrem trzcinowym ( ja dodatkowo posypałam złotymi perełkami cukierniczymi - ale tylko dlatego , ze były akurat w domu ).
1/2 litra mleka 3,2 % |
|
2 łyżki masła |
|
1/4 szklanki wody |
|
1/2 laski wanilii |
|
4 łyżki cukru |
|
3 łyżki mąki ziemniaczanej |
|
żółtko jajek |
2 szt.
|
Do dekoracji: |
|
cukier trzcinowy |
2 łyżeczki
|
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: