Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Kisiel żurawinowy

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żurawina
20 dag
cukier
20 dag
mąka ziemniaczana
4 łyżki
woda
5 szkl
bita śmietana
do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Kisiel żurawinowy

Żurawiny zmiksować z cukrem. Mąkę ziemniaczaną rozpuścić dobrze w 1 szklance zimnej wody. Dodać do żurawin. Resztę wody zagotować. Powoli dolewać wrzątek do masy żurawinowej, ciągle mieszając. Zagotować na małym ogniu i gotować przez chwilę, ciągle mieszać.
Najlepszy jest podany na ciepło. Można go udekorować ubitą śmietaną.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Neetka90 14.07.2011 17:01
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak