Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Paluszki orzechowe

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka
25 dag
masło
1 kostka
cukier puder
30 dag
orzechy laskowe
20 dag
jajko
2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Paluszki orzechowe

Mąkę, masło, połowę cukru, posiekane orzechy, żółtko wyrabiamy na gładkie ciasto. Schładzamy w lodówce. Rozwałkowujemy i kroimy w paski (jak paluszki) i układamy na blaszce. Wierzch smarujemy białkiem ubitym z pozostałym cukrem pudrem. Pieczemy w 180 stopniach ok. 30 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak