Sposób przygotowania

Brokuły umyć, podzielić na różyczki. Cukinie umyć, pokroić w jak najcieńsze plasterki. Dymkę umyć, drobno posiekać. Pomidory sparzyć, przelać zimną wodą. Obrać ze skórki, usunąć pestki i pokroić w kostkę.. Kilka liści sałaty umuć i osuszyć. BBrokuły blanszować 3 minuty w osolonym wrzątku. Wyjąć, w tej samej wodzie blanszować 3 minuty pokrojoną dymkę. Ocet wymieszać z oliwą i bulionem, doprawić solą oraz pieprzem. Wszystkie warzywa oprócz sałaty, wymieszać, polać sosem. Przed podaniem przybrać liśćmi sałaty.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    uwielbiam cukinię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !