Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Ziemniaczki zapiekane ze szpiankiem i pomidorami

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki
1 kg
szpianak
1/2 kg
cebula
1 sztuka
czosnek
2 ząbki
olej
4 łyżki
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
pomidor
4 sztuki
ser camembert
20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaczki zapiekane ze szpiankiem i pomidorami

Ziemniaki gotujemy w łupiach, obieramy. Cebulę i czosnek siekamy i podduszamy na oleju. Dodajemy szpiank, doprawiamy do smaku. Pomidory kroimy w kostkę, ser w plasterki. Ziemniaki na ćwiartki. Do naczynia żaroodpornego przekładamy ziemniaki, na nie farsz szpiankowy, pomidory i plasterki sera. Calość zapiekamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak