Sposób przygotowania

Mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia posiekać nożem z margaryną. Dodać żółtka, całe jajka, cukier, cukier waniliowy, śmietanę i wyrobić ciasto. Wstawić do lodówki.
Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o dużych otworach. Lekko odcisnąć sok i wymieszać z bułką tartą i cukrem waniliowym.
Połowę ciasta rozwałkować i przełożyć na wyłożoną papierem dużą blachę. Wyłożyć starte jabłka. Przykryć pozostałym rozwałkowanym ciastem, ponakłuwać widelcem. Piec 45 minut w 200 stopniach C. Ciepłe ciasto posypać cukrem pudrem. Polać jagodami, ozdobić bitą śmietaną!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    izapozdro

    aż ślinka cieknie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    agano

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ale smakowicie wygląa
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    pyszna
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Skusiłabym się na kawałek.
  • 0
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    w takim wydaniu to prawdziwy rarytas
  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Justyna/HerLife

    uwielbiam szarlotkę :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    aleksa123

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    maryśka

    świetna
  • 1
    original
    Opublikowano

    maryśka

    świetna
  • 1
    original
    Opublikowano

    maryśka

    świetna
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobre
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    pycha
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !