Sposób przygotowania

Czekoladę i masło stopić w kąpieli wodnej, wymieszać i wystudzić.
Kremówkę ubić na sztywno. Ja zawsze prócz samej śmietany, do lodówki wkładam i miskę, w której będzie ona ubita. Zawsze się sprawdza, czyli zawsze się ubija. Ubitą śmietanę stopniowo dodawać do czekolady, za każdym razem dokładnie mieszając.
Keksówkę posmarować w kilku miejscach margaryną, wyłożyć folią spożywczą i wylać połowę kremu czekoladowego.
Truskawki delikatnie umyć i jeszcze delikatniej osuszyć. 15 dag pokroić na małe kawałki, wyłożyć rozsypując na kremie w formie i przykryć pozostałym kremem. Przykryć całość folią spożywczą i odstawić na minimum 4 godziny do lodówki. Można na całą noc.
Tuż przed podaniem zmiksować resztę truskawek z cukrem i sokiem cytrynowym na gładką masę.
Krem wyjąć z formy, pokroić na plastry i podawać z sosem truskawkowym.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Wspaniały deser .
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    musi być pyszne
  • 5
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    Deser na poprawę humoru... Pyszności:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Faustyna

    truskawki i czekolady = palce lizać
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Weronika_eM

    pyszności
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Dorota76

    rewelacja
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Uwielbiam takie cuda i nie odstraszą mnie kalorie....
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Wygląda po prostu genialnie :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    borgia

    Bami... jest naprawdę pyszny. Polecam gorąco.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andysz

    pycha!;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Zosia1

    Truskawki i czekolada-pycha;jeszcze bardziej zatęskniłam za latem!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !