Sposób przygotowania

Obrane i umyte ziemniaki ugotować w osolonej wodzie i odcedzić.Zimne ziemniaki i ser biały przecisnąć przez praskę.Cebule pokroić w grubszą kostkę.Boczek pokroić w kostkę.Na patelni roztopić 1 łyżkę smalcu,dodać połowę pokrojonego boczku i smażyć chwilę.Do boczku dodać połowę pokrojonej cebuli,dalej smażyć,aż cebula i boczek się zrumienią i dodać do ziemniaków z serem.Masę doprawić solą,pieprzem i wymieszać.Na patelni rozgrzać drugą łyżkę smalcu,dodać resztę boczku i przesmażyć.Do boczku dodać resztę cebuli i smażyć aż boczek z cebulą się zrumienią.Makaron cannelloni ugotować na pół miękko w osolonej wodzie,odcedzić i przelać zimną wodą.Każdą rurkę nadziewać ruskim farszem i układać w naczyniu żaroodpornym.Na wierzch wyłożyć boczek z cebulką razem z tłuszczem i zapiekać przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni C.Smacznego!

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    Super pomysł!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Renataj

    Bardzo smakowite
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    apetyczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    apetyczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Karolina69

    smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    izka2086

    ciekawe...
  • 2
    original
    Opublikowano

    rosik93

    ciekawe
  • 2
    original
    Opublikowano

    aginaa

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Pomysłowo wychodzi Ci cannelloni

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !