Przepis i sposób przygotowania na: Quardelli rigati z pesto Grzybowym
1 opakowanie pesto z grzybami
1 udko z kurczaka + przyprawy do kurczaka,sól i pieprz (wg.uznania)
ser gouda starty (1 garść)
2 łyżki śmietany gęstej 18%
olej do smażenia
1 garść natki pietruszki (posiekanej)
Udko przyprawiamy wg.uznania i dusimy na patelni pod przykryciem do miękkości.Jak juz jest dość mięciutkie odkrywamy i podpiekamy (studzimy) Przestudzone obieramy i kroimy na kawałki.
Pesto przygotowujemy wg.instrukcji na opakowaniu.Mozna dodac ewentualnie 2 łyzki śmietany-ja dałam
Makron gotujemy aldente w osolonej wodzie z odrobiną oliwy.
Odcedzamy makaron na durszlak . Uwaga !!!! Nie płukamy !
Gorący makaron przekładamy do garnka,polewamy pesto,dodajemy pokrojone mięsko i natkę pietruszki,mieszamy i rozkładamy na talerze.Po wierzchu mozna posypać startym serem.
SMACZNEGO . . . . .
To danie polecam wszystkim lubiącym różnorakie pesto :)