Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Babka wiśniowo-mandarynkowa

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mandarynki
1 puszka
jaja
4 sztuki
cukier
1 szklanka
maślanka
2 szklanka
mąka
2 szklanka
proszek do pieczenia
1 opakowanie
budyń waniliowy
1 opakowanie
wiśnie
1 słoik

Przepis i sposób przygotowania na: Babka wiśniowo-mandarynkowa

Jajka ucieramy z cukrem, dolewamy maślankę, mąkę, proszek do pieczenia,budyń. Wyrabiamy ciasto. Wiśnie osączamy, oprószamy mąką i wraz z mandaynkami dodajemy do ciasta. Ciasto przekładamy do natłuszczonej formy i pieczemy około 45 min w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak