Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Sałatka kreteńska

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

oliwki nadziewane papryką
1 słoiczek
kapusta pekińska
1/2 główki
pomidory
2 szt
cebula
1 szt
oliwa
Pieprz ziołowy mielony Prymat
Sklep Prymat
bazylia
Sklep Prymat
natka pietruszki
tuńczyk
1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka kreteńska

Oliwki osączamy przekrawamy na pół. Kapustę myjemy, osuszamy i kroimy w paski. Pomidory myjemy i kroimy w kostkę. Cebulę obieramy i siekamy. Warzywa mieszamy z tuńczykiem. Polewamy oliwą. Oprószamy pieprzem i bazylią. Natkę myjemy, osuszamy i drobno siekamy. Posypujemy sałatkę. Do sałatki najlepiej użyć tuńczyka w oleju. Przed dodaniem należy go osączyć.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak