Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Chrupiąca tortilla

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka kukurydziana
20 dag
mąka pszenna
20 dag
jaja
2 sztuki
mleko
1/2 l
sól
1 łyżeczka
Sklep Prymat
olej
pierś z kurczaka
1 sztuka
papryka mielona
1 łyżeczka
Sklep Prymat
ogórek świeży
2 sztuki
papryka
1/2 sztuka
sałata chrupiąca
kilka liści
jogurt
czosnek
1 ząbek

Przepis i sposób przygotowania na: Chrupiąca tortilla

Skąłdniki na ciasto mieszamy i smażymy jak naleśniki na rozgrzanym oleju.
Ogórki kroimy w plasterki, paprykę w paski. Mięso dzielimy na kawałeczki, doprawiamy papryką, soli i podsmażamy. Jkłądniki na farsz mieszamy, nadziewwamy nim placki z tortilli, zwijamy w rulon i polewamy jogurtem zmieszanym z czosnkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata113 06.06.2011 07:21
świetny przepis
Gabriela7 06.06.2011 07:21
super pomysł
iwa643 06.06.2011 07:02
zjadłabym

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak