Sposób przygotowania

# 30 dkg otrąb owsianych
# 2 łyżki mąki krupczatki
# 2 łyzeczki proszku do pieczenia
# 15 dkg brązowego cukru trzcinowego
# 1 szklanka mleka
# 2 jajka
# 3 łyżki posiekanych orzechów
# szczypta soli
# tłuszcz do wysmarowania foremek

Wykonanie:
Na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu wsypać otręby owsiane. Idealnie praży się na patelni DELIMANO.Uprażone otręby przesypać do miski i wystudzić.Następnie zemleć je w młynku do kawy - ja robię to blenderem.Do owsianej mączki dodać szczyptę soli i proszek do pieczenia, wymieszać.Do oddzielnej miski wbić jajka, wsypać cukier i mikserem ubić na puszystą masę. Do utartych żółtek dodaćmleko, zmielone otręby i wymieszać łyżką . Jeśli jest zarzadkie dosypać trochę mąki. Na końcu dodać orzechy posiekane. Nakładać do natłuszczonych papilotek powyżej połowy. Piec w 180 *C ok. 20 minut.

Komentarze

Nikt jeszcze nie skomentował. Bądź pierwszy !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !