Sposób przygotowania

Dokładnie wysmarować formę margaryną Kasia.
W 250 ml wrzącej wody rozpuścić 1 galaretkę ametystową. Ostudzić. W między czasie owoce podzielić na 2 części, jedną część przełożyć do formy z kominkiem i zalać galaretką. Wstawić do lodówki aby wszystko stężał., Drugą część owoców przełożyć na sitko aby sok ściekł.
Do miski przełożyć 2 serki homogenizowany, 1 łyżkę żelatyny wymieszać z małą ilością wrzącej wody, ostudzić i dokładnie wymieszać z serkami, przełożyć do formy i zostawić do stężenia. Zagotować sok z owoców, dodać pozostałe 2 łyżki żelatyny i 2 łyżki wrzącej wody, dokładnie rozpuścić, ostudzić, poczekać aż lekko będzie tężeć. Połączyć z pozostałymi 2 serkami i owocami, wyłożyć do formy, wstawić do lodówki. Formę odwrócić, położyć na talerzu, otworzyć delikatnie formę, aby dostało sie po bokach powietrze i sernik odkleił się od ścianek. Smacznego. Jakoś nie mogłam dzisiaj uchwycić właściwego koloru sernika.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Sylwia88

    po prostu świetny
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Pola2

    wygląda pięknie i apetycznie!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Macie rację - pięknie wygląda
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    rewelacyjnie się prezentuje!
  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    smakowite
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    fajny pomysł, żeby zrobić to w formie wieńca :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !