Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Krem grejpfrutowy na zimno

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko
3
Żelatyna wieprzowa Prymat
1,5 łyżeczki
Sklep Prymat
sok z cytryny
1 łyżka
cukier
6 łyżek
kremówka
100 ml
starta czekolada

Przepis i sposób przygotowania na: Krem grejpfrutowy na zimno

Żelatynę rozpuścić w 200ml wrzącej wody i odstawić do stężenia.

Z trzej grejpfrutów wycisnąć sok.

Skórkę z jednego grejpfruta zetrzeć na tarce. Zmiksować ją z sokiem z cytryny, cukrem oraz jajkami na jednolitą masę. Dodać sok z grejpfrutów i dobrze wymieszać.

Kremówkę ubitą na sztywno oraz tężejącą żelatynę dodać do masy grejpfrutowej i wymieszać do uzyskania jednolitej masy.

Wlać do salaterek i wstawić do lodówki na minimum 1h.

Udekorować startą czekoladą lub wiórkami czekoladowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak