Sposób przygotowania

Umyte wiśnie wydryluj, przełóż do garnka. wlej sok cytrynowy i 2 łyżki wody. Gotuj ok. 3 minut, zdejmij z ognia. dodaj wiśniówkę oraz dżem, dobrze wymieszaj. Kremówkę ubij na sztywno. Kwaśną śmietanę dobrze ubij z cukrem, cukrem waniliowym oraz maślanką. Delikatnie wymieszaj z bitą śmietaną kremówką.
Do wysokich szklanek wkładaj porcje kremu maślankowego na przemian z porcjami masy wiśniowej. Wstaw na godzinę do lodówki. Przed podaniem deser posyp płatkami migdałowymi.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    magical66

    smaczny
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    to musi być pyszne,warto spróbować
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Rogalik

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !