Przepis i sposób przygotowania na: krem wiśniowy na maślance
Do wysokich szklanek wkładaj porcje kremu maślankowego na przemian z porcjami masy wiśniowej. Wstaw na godzinę do lodówki. Przed podaniem deser posyp płatkami migdałowymi.
wiśnie |
20 dag
|
cukier |
4 dag
|
sok z cytryny |
1 łyżka
|
wiśniówka |
1 łyżka
|
dżem wiśniowy |
10 dag
|
śmietana kremowa 30% lub 36% |
20 dag
|
maślanka |
150 ml
|
cukier wanilinowy |
1 opakowanie
|
płatki migdałowe |
5 dag
|
kwaśna śmietana |
25 dag
|
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: