Sposób przygotowania

Salate myjemy i osuszamy. Kroimy w cienkie paski. Mieszamy z niewielka iloscia octu, cukru i soli. Marchewke obieramy i myjemy. Kroimy w dlugie paski. Ryz gotujemy wedlug przepisu na opakowaniu. Osaczamy.
Marynata:
Sos sojowy mieszamy z 2 lyzkami sosu teriyaki, lyska cukru, oleju, imbirem i szczypta soli.
Mieso myjemy, kroimy w kostke. Wkladamy do marynaty i wstawiamy do lodowki na 30 min. Pora kroimy w krazki. Mieso na przemian z porem nabijamy na patyki do szaszlykow. Pieczemy na grillu ok 20 min.
Ryz i szaszlyki przed podaniem skrapiamy sosem teriyaki. Podajemy z salata

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !