Sposób przygotowania

W jednej miseczce 2 jajka łączymy z połową startego oscypka oraz Pesto alla Genovese. W drugiej podobnie tylko z Pesto Rosso. Każda \"miseczkę\" przyprawiamy chili i dokładnie mieszamy uzyskując jednolitą masę. Na rozgrzaną oliwę wrzucamy pokrojone w grube plasterki oliwki, szynkę i pomidora pokrojonego w kostkę. Chwilę przesmażamy na małym ogniu i wlewamy masę jajeczną, z jednej strony patelni masę z Pesto Rossa z drugiej z Pesto alla Genovese. Smażymy na małym ogniu do momentu ścięcia się jajek. Podawać z świeżym pieczywem. Super alternatywa dla jajecznicy czy nawet zwykłego omleta.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    ciekawy pomysł, może ci skradnę
  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Fajna kompozycja :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Podoba mi się :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ALAGOR

    niezła kombinacja ;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !