Sposób przygotowania

Owoce umyć, oczyścić z szypułek i ogonków, osączyć z wody, osuszyć na papierowym ręczniku. Jabłka obrać, przepołowić i po wydrążeniu gniazd nasiennych pokroić w ósemki lub cieniej. Wiśnie i czereśnie wydrylować i lekko odcisnąć sok. Śliwki poprzecinać wzdłuż i usunąć pestki. Owoce obtoczyć w mące żeby podczas pieczenia nie opadły na dno. Płaską formę wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Wszystkie składniki ciasta dokładnie wymieszać, przełożyć do formy, przykryć owocami. Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 180 stopni przez 70 minut. Sprawdzić patyczkiem, cz jest upieczone. Wyjąć z piekarnika i ostudzić. Można posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    świetne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !