Sposób przygotowania

Cukier podgrzewać stale mieszając , aż się rozpuści i nabierze złotego koloru.Dodać 4 łyżki wody , prawie całe mleko , sól i tartą laskę wanilii.Wszystko wymieszać. Mąkę ziemniaczaną rozprowadzić resztą mleka, dodać do wrzącego mleka karmelowego i kilkakrotnie zagotować.Krem schłodzić 30 minut w zimnej wodzie, od czasu do czasu zamieszać. kremówkę ubić, 3/4 jej ilości dodać do zimnego kremu i wymieszać .Kremem napełnić miseczki, powierzchnię przybrać bitą śmietaną ,posypać tartymi orzeszkami pistacjowymi .

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    suzana

    fajny pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !