Sposób przygotowania

Mięso dzielimy na porcje i rozbijamy jak na schabowe, nacieramy przyprawą do mięsa i oregano, zostawiamy na 2 godz. Grzyby kroimy i obgotowujemy w lekko posolonej wodzie. Obgotowane grzyby podsmażamy razem ze śmietaną i przyprawami (solą i pieprzem) do uduszonych grzybów wbijamy jajka i smażymy jak jajecznicę. Gotowe nadzienie wykładamy na mięso i zwijamy roladki, jajka rozbijamy z mlekiem. Mięso panierujemy w mące, jajku i bułce tartej, smażymy w dość głębokim tłuszczu, najpierw na mocnym ogniu obsmażamy potem zmniejszamy płomień i dosmażamy mięso.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    wygląda apetycznie
  • 0
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    roladki wyglądają świetnie! na pewno by mi smakowały:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Weronika_eM

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Pycha!! Szkoda, że w tym roku tak mało grzybów i prawie wszystkie robaczywe:(:(
  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    pyszny schabik :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !