Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Schab z prawdziwkami

5.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości
1 kg
grzyby leśne
40 dag
jajko
4 sztuki
śmietana
3 łyżki
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat
według uznania
oregano
do smaku
Sklep Prymat
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
mąka
do panierowania
jajko
2 do panierowania
mleko
2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat
do panierowania
olej
do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Schab z prawdziwkami

Mięso dzielimy na porcje i rozbijamy jak na schabowe, nacieramy przyprawą do mięsa i oregano, zostawiamy na 2 godz. Grzyby kroimy i obgotowujemy w lekko posolonej wodzie. Obgotowane grzyby podsmażamy razem ze śmietaną i przyprawami (solą i pieprzem) do uduszonych grzybów wbijamy jajka i smażymy jak jajecznicę. Gotowe nadzienie wykładamy na mięso i zwijamy roladki, jajka rozbijamy z mlekiem. Mięso panierujemy w mące, jajku i bułce tartej, smażymy w dość głębokim tłuszczu, najpierw na mocnym ogniu obsmażamy potem zmniejszamy płomień i dosmażamy mięso.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bietka 09.05.2013 19:04
pyszny schabik :)
czekoladka_m 03.10.2011 12:58
Pycha!! Szkoda, że w tym roku tak mało grzybów i prawie wszystkie robaczywe:(:(
Weronika_eM 10.08.2011 20:18
pycha
Mysiunia 24.06.2011 18:52
roladki wyglądają świetnie! na pewno by mi smakowały:)
aguus 26.05.2011 21:45
wygląda apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak