Sposób przygotowania

Zagotować wodę z papryczkami chilli, liściem, zielem i pieprzem ziarnistym. Do wrzącej włożyć podudzia, marchewkę i cebulę. Gotować do momentu, aż mięso zacznie odchodzić od kości. Przecedzić. Do wywaru włożyć opłukaną wątróbkę i pieczarkę, gotować 5 minut. Z podudzi obrać mięso – zmielić na najgrubszym sicie. Wątróbkę, pieczarkę oraz cebulę zmielić na najdrobniejszym sicie. Do miski z mięsem i wątróbką wbić jajka, wlać wywar, dodać pozostałe przyprawy i dokładnie wyrobić masę. Przełożyć do foremki, wstawić do lekko podgrzanego piekarnika i piec 60 minut w temperaturze 175 stopni. Marchewki zużyć do sałatki lub po prostu zjeść :)

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !