Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

ZRAZY W SOSIE Z KASZĄ

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mielona wieprzowina
1/2 kg.
jajko
1 sztuka
cebula
1 sztuka
sól
- do smaku
Sklep Prymat
pieprz
- do smaku
Sklep Prymat
majeranek
- do smaku
Sklep Prymat
kasza
- -
masło
- -
mąka
- -
bulion
1 kostka
Bułka tarta klasyczna Prymat
2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: ZRAZY W SOSIE Z KASZĄ

Mielone mięso wymieszać z bułką, namoczoną w mleku z jajkiem, posiekana cebulą, solą, pieprzem, majerankiem. Ulepić podłużne zrazy, obtoczyć w mące, obsmażyć na maśle.

Na maśle zasmażyć łyżkę mąki, rozprowadzić ostudzonym bulionem oraz szklanką wrzątku.

Do sosu włożyć zrazy i dusić.

Podawać z ugotowaną na wrzącej i osolonej wodzie kaszy. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

accee 05.07.2011 22:14
Super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak