Sposób przygotowania

Śledzie wymoczyć w zimnej wodzie z dodatkiem octu.Cebulę obrać i pokroić w kosteczkę z zieloną grubszą częścią szczypiorku.Płaty śledziowe przełożyć do miski , zalać śmietaną, dodać cebulę i doprawić pieprzem,kwaskiem,cukrem i solą.W tej zaprawie śledź powinien leżakować 1 godzinę co jakiś czas zamieszać.Podajemy z gorącymi ziemniakami posypanymi koperkiem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    Śledzik pyszny.
  • 1
    original
    Opublikowano

    marchewka

    mój ulubiony obiad piątkowy
  • 0
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    smaczny
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    moja babcia taki robiła
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    Ja jeszcze ogórek kiszony dodaję :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !