Sposób przygotowania

Ubijamy białka na sztywno ze szczyptą soli. Dodajemy po 1 łyżce cukru, za każdym razem miksując. Uwaga: nie można zbyt długo miksować. Rozgrzewamy piekrnik do 110 stopni C. Blachę wykładamy folią aluminiową, błyszczącą stroną do dołu, na folii kładziemy papier do pieczenia. Szprycą lub łyżeczką wykładamy nieduże beziki na blachę. Pieczemy w 110 stopniach przez ok 1godz 20 minut ... podnosimy temperaturę do 120 stopni lekko uchylamy piekarnik i pieczemy jeszcze 20 min.Tak naprawdę wszytko zależy od piekarnika - trzeba obserwować czy nie brązowieją bezy, jeśli tak zmniejszamy temperaturę.

Smacznego

Zapraszam do siebie http://panitorcikowa.blogspot.com/

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    bernika

    idealne wykonanie!
  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    śliczne! mnie nigdy takie ładne nie wychodzą, buuu!!!
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Piękne-wręcz idealne!
  • 0
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    uwielbiam bezy!
  • 0
    original
    Opublikowano

    banditka

    apetyczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jastinka

    świetne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    sundaytn

    yami
  • 1
    original
    Opublikowano

    lienka

    hej o co chodzi ? to zdjęcie trzecie to z bezamiw miseczce nie jest moje, nie zamieszczałam go tu!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    pomysłowe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mmm wyglądają apetycznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !