Sposób przygotowania

Mąkę siekamy z tłuszczem,dodajemy żółtka,szczyptę soli i śmietanę,szybko zagniatamy.Ciasto pozostawic na kilka godzin w temp.pokojowej.Nast.wałkujemy je na grubośc 0,5 cm,kroimy na prostokąty i na każdy kładziemy marmoladę,składamy na pół,końce lekko nacinamy i delikatnie zginamy w półkole.Pieczemy.Gorące posypujemy cukrem pudrem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    muszą fajnie wyglądać
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    szkoda, że nie ma zdjęcia
  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    super przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !