Sposób przygotowania

Mąkę,cukier i masło posiekać nożem,dodać wino i szybko zagnieść ciasto.Zawinąć w folię i schłodzić w lodówce ok.30 minut.Wyjąć,rozwałkować na grubość ok.2 mm.,i wykrawać szklanką kola.Nawinąć na metalowe rurki tak,aby złączenia nachodziły na siebie.Złączenia posmarować białkiem i zlepić.W garnku rozgrzać olej i wkładać na gorący rurki z ciastem.Smażyć ok.3-4 minuty w głębokim oleju na rumiano.Gotowe odsączyć na serwetce papierowej.Czekoladę roztopić i maczać w niej końcówki z obu stron.
NADZIENIE: 250 GRAM RICOTTY,3 ŁYŻKI KREMÓWKI,1 ŁYŻKA CUKRU PUDRU.
Ricottę utrzeć ze śmietaną i cukrem.Przed podaniem napełnić rurki.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    świetny przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    rewelacyjne
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    piszę się na te rurki:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    ach, jak ja to lubię
  • 3
    original
    Opublikowano

    Seba

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Świetnie nadziane rurki.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wacław

    fajny pomysł na deser !
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    bardzo smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    berys18

    fajny pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !