Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Rolada z ciasta francuskiego z jabłkiem

5.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka
1 kg
cukier
1/2 szklanki
rodzynki
2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat
3 łyżki
migdały posiekane
4 łyżki
ciasto francuskie
35 dag
jajko
1 do posmarowania

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z ciasta francuskiego z jabłkiem

Rodzynki umyć i osuszyć. Jabłka obrać, oczyścić z gniazd nasiennych, każde przekroić na cztery części, a następnie pokroić w cienkie plasterki. Ciasto rozmrozić, cienko rozwałkować na prostokąt, posypać bułką tartą pozostawiając około 3 cm. wolnego brzegu, a następnie jabłkami, cukrem rodzynkami i migdałami. Zwinąć roladę brzegi ciasta posmarować jajkiem i zlepić.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 06.06.2011 05:15
super
romanrafal
romanrafal 28.05.2011 06:51
cudeńko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak