Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pstrągi po polsku

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pstrągi porcjowane
5 szt
sól
Sklep Prymat
cukier
1 łyżeczka
cebula
2 szt
pietruszka
10 dag
seler
10 dag
marchewka
1 szt
pieprz ziarnisty
ziele angielskie
Sklep Prymat
Goździki całe Prymat
1 szt
Sklep Prymat
masło
6 dag
jajko
2 szt
plasterki cytryny
5 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrągi po polsku

Oczyszczone pstrągi pozbawione łepków włożyć do podgotowanego wywaru z włoszczyzny z przyprawami i przy bardzo powolnym wrzeniu gotować 20 minut. Wyłożyć na ogrzany półmisek, posypać ugotowanym na twardo posiekanym jajkiem i zieloną pietruszką, polać stopionym masłem. Udekorować plasterkami cytryny ze skórką i warzywami z wywaru.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 21.05.2011 08:15
cudowne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak