Sposób przygotowania

Wodę wlewamy do garnka, dodajemy margarynę, cukier i kakao i cały czas mieszamy gotując na małym ogniu aż składniki się połączą a margaryna rozpuści. 3/4 herbatników rozkruszamy w rozdrabniaczu. Wlewamy do dużej miski naszą masę z garnka i stopniowo po łyżce dodajemy mleko w proszku i mieszamy. Bardzo dokładnie miksujemy aby nie było grudek. Dodajemy pokruszone herbatniki i mieszamy już ręcznie łopatką. Dosypujemy bakalie i mieszamy.

Foremkę o długości 30 cm wykładamy papierem do pieczenia i nakładamy połowę masy. Wciskamy pozostałe herbatniki i dodajemy resztę masy i ponownie herbatniki. Wyrównujemy łopatką i dociskamy.

Wkładamy na noc do lodówki.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    blok własnej roboty bije wszystkie bloki :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    zdecydowanie :)
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    Pyszniutki!
  • 0
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    musze sprobowac,moja mama zawsze o nim wspomina:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    moje dzieci zajadały się tym blokiem, polecam
  • 0
    original
    Opublikowano

    natii3624

    Jadłam taki i jest rewelacyjny! :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    bardzo lubie taki blok

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !