Sposób przygotowania

Żelatynę mieszamy zz 4 łyżkami gorącej wody i podgrzewamy mieszając,gdy się zagotuje odstawiamy i studzimy.Żółtka ucieramy z cukrem i dodajemy do tego koniak.Wstawiamy naczynie do garnka wypełnionego do połowy wrzącą wodą i ubijamy trzepaczką przez ok 10 min.Gdy w kremie zaczną się tworzyć bańki dodajemy żelatynę mieszamy i odstawiamy aby krem nieco ostygł.Przez ten czas ubijamy śmietankę na sztywny krem i dodajemy stopniowo cukier puder stale ubijając.Delikatnie łączymy krem z bitą śmietaną i wkładamy do foremki zwilżonej uprzednio wodą i wstawiamy do lodówki na 3 godziny.Przed podaniem posypujemy migdałami i przybieramy wiśniami.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !