Sposób przygotowania

Na stolnicy wymieszać obie mąki i proszek do pieczenia. Masło roztopić. Dodać do mąki razem z żółtkami, cukrem i skórką startą z jednej cytryny. Zagnieść ciasto. Włożyć je do lodówki na godzinę. Po tym czasie rozwałkować ciasto na grubość max 3 mm. Foremką wycinać kółka. Mniejszą foremką wycinać środek tak by powstały pierścienie. Piec 15 minut w temp. 200 C. Po upieczeniu ostudzić na kratce. Z cukru pudru i 2 łyżek soku z cytryny ukręcić lukier i polać nim gotowe ciasteczka. Posypać posiekanymi pistacjami.
Smacznego!!!

--> porcja na około 50 szt

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    fajne;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Haneczka1

    ciekawe i bardzo smacznie się zapowiadają :)
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    ciekawy przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    joanna43

    fajny przepis , szkoda że nie ma zdjęcia
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    fajny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !